Porakaivo päätettiin porata työmaatien valmistuttua, jotta työmaalla on vesiliittymä heti töiden alkaessa.
Kaivon kävi poraamassa tammisaarelainen kaivonporausyrittäjä, joka on tehnyt alueella useita porakaivoja. He tiesivät kertoa, että liian syvä kaivo tuottaa suolaista vettä tällä alueella. Sitä pyritään meillä välttämään.
Maksimisyvyydeksi sovittiin 80 metriä. Porausporukka huomasi, että 29 metrin kohdalla oli jotain kosteutta, mutta kaivoa jatkettiin aina 79 metriin ilman, että löydettiin vettä.
Kaivo jouduttiin painehalkaisemaan. Mansetti asetettiin 27 metrin syvyyteen, jotta kosteushavainnot 29 metrin syvyydessä olisivat mukana aukaistavalla alueella. Painehalkaisu onnistui ja kaivon tuotoksi arvioitiin 240 litraa tunnissa.
Seuraavaksi pitäisi sitten asentaa uppopumppu. Se tulisi näillä näkymin 70 metrin syvyyteen, jolloin reikään jää vielä 9 metrin sakkatila.
Tervehdys! Päädyittekö mihin uppopumppuun? Vertailitteko paljon pumppuja keskenään tai vaikuttiko pumpun valintaan jokin tietty asia? Kiitos avusta ja hyvästä blogista :)
VastaaPoistaAika paljon saakin kaivaa tuota uppopumppua varten. Meidän tuttu myös aikoo hankkia porakaivon mökille. En itse tiedä, kuinka nämä työt hoituvat. Kuitenkin mielenkiintoista nähdä kuinka projekti tulee tapahtumaan.
VastaaPoistaYstävämme kertoi juuri, että heille on tilattu kaivo avaimet käteen periaatteella. Saapa nähdä käykö heillä kuten teillä, että joudutaan tekemään painehalkaisu. Aikamoisia operaatioita ovat nämä porakaivojen poraukset, jos kalliota on paljon.
VastaaPoista