IV-urakoitsija ehdotti kevennettyä mallia, jossa sekä tulo- että poistoilma kulkee järeissä, 200-millisissä ilmanvaihtokanavissa. Näistä pääkanavista on kuhunkin huonetilaan omat, halkaisijaltaan pienemmät liittymänsä.
Tuloilmaputki on toteutettu AWADUKT Thermo -ratkaisulla ja se kulkee maaperässä ennen kuin nousee rakennukseen. Kesäaikaan on todennäköistä, että tuloilma on viileää ja sen vuoksi tuloilmakanavat tullaan eristämään 9 mm:n Armaflex-eristeellä, jotta kondensoitumisongelmia ei synny.
Rakennuksen tilavuus arvioitiin hieman yli 600 kuutiometriksi. Suunniteltu tuloilmavirta on +135 l/s ja poistoilma -146 l/s, jotta rakennus pysyy kevyesti alipaineisena. Ilmanvaihtokoneeksi soveltuisi esimerkiksi Enervent Pelican.
Ilmanvaihtokanavat kulkevat läpi rakennuksen: päällä tuloilmakanava ja alla poistoilmakanava |
Ilmanvaihtokanavat kulkevat kantavan väliseinän tuntumassa, alaslasketun sisäkaton päällä |
Siisteiltä näyttävät ilmanvaihtokanavien asennukset. Muidenkin lähteiden mukaan kahden tunnin välein riittää, että ilma vaihtuu.
VastaaPoistaHyvältä näyttää asennukset. Onko tämä standardi, että tuloilmakanava tulee päälle ja poistoilmakanava alle? Meille on myös tulossa nyt ilmastointikanavan asennus. Yritän tässä etsiä hieman lisää tietoa kyseisestä toimenpiteestä. Onneksi monet kirjoittavat näistäkin asennnushommista. Kiitos myös sinulle!
VastaaPoistaNuo on siististi laitettu. Pitäisi meillä tehdä eristys ilmanvaihtokanaville. Tuo suunnitelma ja toteutus kuulostaa teillä toimivalta. Olisi kiva kuulla, miten se on toiminut esimerkiksi kesäaikaan.
VastaaPoista